ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΜΗΤΤΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Θανάσης Ιωάννου:  “Σκοπός της Ευρωγνώσης Υμηττού είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια νοοτροπία και φιλοσοφία, έτσι ώστε να παραμένουν οι στόχοι μας υψηλοί για το μέλλον”

Θανάσης Ιωάννου: “Σκοπός της Ευρωγνώσης Υμηττού είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια νοοτροπία και φιλοσοφία, έτσι ώστε να παραμένουν οι στόχοι μας υψηλοί για το μέλλον”

https://youtu.be/UIKbJM88FSI

Είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε με τον κ. Θανάση Ιωάννου, ιδιοκτήτη και υπεύθυνο της Ευρωγνώσης Υμηττού.  Μας είπε πολλά για το κέντρο, τις μεθόδους διδασκαλίας, και τους στόχους του. 

Κύριε Ιωάννου, χαιρόμαστε πολύ που είμαστε κοντά σας, και που θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την Ευρωγνώση Υμηττού.  

Καλημέρα σας,  θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε και μου δίνετε την ευκαιρία μέσω της σελίδας σας να μπορέσω να μιλήσω για το δημιουργικό και συνάμα εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιούμε, το οποίο αποσκοπεί στην εκπαίδευση και την επίτευξη των στόχων που θέτουμε με τους σπουδαστές μας.

Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την Ευρωγνώση Υμηττού.  Πότε ανοίξατε στον Υμηττό, πώς ήταν η αρχή και η πορεία του κέντρου; 

Η Ευρωγνώση Υμηττού υπήρχε πριν αναλάβουμε εμείς το δύσκολο έργο αναδιοργάνωσής της, λόγω κακού χειρισμού της προηγούμενης διεύθυνσης.  Το σχολείο αναδημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011. Απαρτίστηκε από ένα δυναμικό ανθρώπων οι οποίοι έχουν την ανάλογη εμπειρία μετάδοσης του αντικειμένου το οποίο συνεχίζει να υφίσταται μέχρι και σήμερα.

Ήταν μια δύσκολη αρχή, παρόλα αυτά, με πολύ κόπο, προσπάθεια και διάθεση από όλους μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα οποιαδήποτε εμπόδια και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των γονέων που μας εμπιστεύτηκαν την εκμάθηση των παιδιών τους.

Ο Ομιλος Ευρωγνώση είναι μεγάλο όνομα – εγγύηση.  Πείτε μας για τις μεθόδους διδασκαλίας που εφαρμόζει και εάν τις εφαρμόζετε κι εσείς στο κέντρο του Υμηττού.

Ο Ομιλος Ευρωγνώση είναι το μεγαλύτερο όνομα στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, με πολλά χρόνια πορείας και εμπειρίας στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών για τους σπουδαστές του.

Οι μέθοδοι εκπαίδευσης είναι καθαρά βιωματικοί, με οπτικοακουστικό υλικό.  Μέσω του δικού μας ομίλου, παρέχουμε στους σπουδαστές μας βιβλία τα οποία έχουν δημιουργήσει δικοί μας ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι, τα οποία είναι στοχευμένα για την υλοποίηση της ύλης και των ακαδημαϊκών αναγκών των μαθητών μας.  Το μάθημα ξεκινάει και τελειώνει με τη χρήση της γλώσσας στην οποία εκπαιδεύουμε τους σπουδαστές μας.  Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς να έχουν συνεχόμενη τριβή με τη γλώσσα που μαθαίνουν.

Ξέρουμε όλοι ότι έχετε μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις και στην κατάκτηση των πτυχίων, σε όλες τις βαθμίδες. Τι ποσοστό είναι αυτό;  Που θεωρείτε ότι οφείλεται η επιτυχία σας;

Όπως ανέφερα και στην αρχή της συζήτησής  μας, βαδίζουμε στον ένατο έτος λειτουργίας μας.  Η φιλοσοφία και ο τρόπος αντιμετώπισης του σπουδαστών μας είναι ίδιος σε όλες τις ηλικίες-τάξεις.  Αυτό αποσκοπεί στη σωστή εκμάθηση των μαθητών μας από μικρές ηλικίες, με απώτερο σκοπό την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.  Η μέθοδος αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μας έχει οδηγήσει στο 100% των επιτυχιών όλων των εξεταζόμενων σπουδαστών.

Η επιτυχία μας οφείλεται στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας, το οποίο εργάζεται με όρεξη και διάθεση για να μεταλαμπαδεύσουν τις απαραίτητες γνώσεις τους στους σπουδαστές μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις συνεχόμενες κατακτήσεις πτυχίων των σπουδαστών μας. 

Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ίδια νοοτροπία και φιλοσοφία, έτσι ώστε να παραμένουν οι στόχοι μας υψηλοί για το μέλλον.

Εκτός από τις ξένες γλώσσες, παρέχετε επιπλέον μαθήματα ρομποτικής αλλά και άλλα μαθήματα. 

Το σχολείο μας έχει εντάξει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα την Ρομποτική τα τελευταία 4 χρόνια και μέσω αυτής τα παιδιά μπορούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις του σε διάφορα μαθήματα όπως είναι η γλώσσα, τα μαθηματικά, η φυσική, η τεχνολογία, η πληροφορική και η μηχανική.

Οργανώνετε πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις κατά καιρούς;  Πείτε μας λίγα λόγια περιγραφικά, και το που αποσκοπούν.

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του σχολείου μας, μέριμνά μας ήταν να δραστηριοποιούμαστε στην ανθρωπιστική βοήθεια μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων.  Διοργανώνουμε φιλανθρωπικά bazaar ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα άτομα που έχουν ανάγκη.  Τα έσοδα του εκάστοτε bazaar προσφέρονται με αγάπη από εμάς και τους μαθητές μας, με σκοπό να συνεισφέρουμε κι εμείς όσο το δυνατό περισσότερο μπορούμε για την καλύτερη στήριξη των οργανώσεων αυτών.

Επιπλέον διοργανώνουμε κάθε χρόνο εκπαιδευτικές εκδρομές, με στόχο την καλύτερη επαφή με τους μαθητές μας αλλά και με τους γονείς γενικότερα.  Επιδιώκουμε την εκπαίδευση αλλά και την ψυχαγωγία τους, όχι μόνο μέσω των μαθημάτων αλλά και μέσω του εποικοδομητικού χρόνου που μπορούμε να περάσουμε όλοι μαζί.

Κύριε Ιωάννου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη, σας ευχόμαστε ότι καλύτερο για τη συνέχεια.  

Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ, θα ήθελα κλείνοντας τη συνέντευξη να ευχηθώ προσωπικά αλλά και εκ μέρους του σχολείου μας, υγεία, χαρά και πολλές επιτυχίες στους σπουδαστές μας και στις οικογένειές τους.