ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΜΗΤΤΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΕΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΕΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Φιλοζωϊκη Επιτροπή Δήμου Δάφνης Υμηττού
 
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε ότι ασυνείδητοι πέταξαν εισπνεόμενες φόλες στην περιοχή του λόφου Άρη Αλεξάνδρου, πλατεία πρώην Δημαρχείου Υμηττού έως και την πλατεία της Αγίας Φωτεινής.
Ο δήμος Δάφνης-Υμηττού καταδικάζει τέτοια περιστατικά και εξηγεί ότι οι φόλες διαταρράσουν επικίνδυνα τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αφήνοντας θύματα αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα.
Επιστούμε την ΠΡΟΣΟΧΗ για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζωάκια μας όπως επίσης και για τα παιδιά των δημοτών μας που κινούνται στην περιοχή, καθώς αυτά τα δηλητήρια είναι πολύ ισχυρά.
Στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, δηλαδή έγκλημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή.
Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα να το καταγγείλει στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας ή στην Πενταμελή Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου μας ( τηλ. 213 2050817 ).